SLIEDRECHT – HEINENOORD: 0 – 2.RUST: 0 – 0.

HEINENOORD IN TWEEDE HELFT LANGS SLIEDRECHT.
Na een stroef begin hebben de mannen van Ralph Kalkman uiteindelijk toch de volle winst gepakt.
Sliedrecht begon heel goed aan de wedstrijd en in de beginfase was het de doorgebroken Allard Dobbe, die uitstekend door Andy Bouterse precies op tijd werd verdedigd.
Daarna moesten de vingertoppen van Sander Groenendijk redding brengen door een gevaarlijke kopbal van Roy Leeuwestein over de lat te tikken.
Een pass van Mitch Fransen op Danny van Valen werd op tijd geblokt.
Na bijna een half uur spelen stuitte de gevaarlijke Dennis Verhoef op Nick Jonkman zodat ook deze mogelijkheid verloren ging.
In de ogen van scheidsrechter Martin Kieft uit Putten was de tackle van Pascal Bosschaart te fors wat hem een gele kaart opleverde en hij helaas zijn laatste wedstrijd voor de Noord a.s. zaterdag moet missen.
De mannen van trainer Kees van Loon bleven gevaarlijk en opmerkelijk was de vrijheid van Michael Potkamp en Stefan van Dam.

In de 39e minuut belandde een voorzet van Luciano van Harlingen op het hoofd van de geheel vrijstaande Michael Potkamp, die zijn kopbal rakelings over de lat zag scheren.
Nadat even later Roy Leeuwestein uit de draai keihard net naast schoot kreeg Heinenoord in de 43e minuut de kans iets terug te doen via een vrije trap van Mitch Fransen.
Zijn pegel werd van richting veranderd en met moeite door doelman BasJan Munten gekeerd en uiteindelijk een hoekschop opleverde.
Een sliding van Andrew van Tiggelen op het juiste moment op de doorgebroken Paul Scheurwater was het laatste wapenfeit in het eerste bedrijf wat werd afgesloten met de brilstand.0-0.
Coach Ralph Kalkman zal in de rust best het nodige gezegd hebben, want ondanks de tropische temperatuur werd meteen het tempo opgeschroefd.
Een schot van Jeremy Hensen was nog een prooi voor doelman BasJan Munten, maar op het schot van Marvin Strik on de 49e minuut op doorkoppen van Mitch Fransen had hij geen antwoord en dat betekende 0-1 op het scorebord.
Jammer dat de vreugde werd verstoord door de gele kaart van Danny van Valen, zodat ook hij er volgende week niet bij is.
Bijna was nummer twee van Marvin Strik een feit, echter dat werd op het laatste moment verhinderd door Gavir Breidel.
Een prima genomen vrije trap van Pascal Bosschaart werd met moeite tot hoekschop verwerkt.
Na een flipperkast moment wat niets opleverde kwam Ramon Salas in de 56e minuut in het bezit van de bal, haalde verwoestend uit en bracht de 0-2 op het scorebord.
In deze periode was de Noord de betere ploeg tot in de 68e minuut Luciano van Harlingen uithaalde, maar Sander Groenendijk subliem de bal uit de kruising bokste en een zeker doelpunt voorkwam.
Met nog 20 minuten te gaan kwam Vinicius Bongaertz binnen de lijnen voor Pascal Bosschaart, die dit absoluut niet leuk vond.
Nadat Javier Brouwer in het veld kwam voor Jeremy Hensen en Sander v.d.Pols voor Marvin Strik waren de wissels op en was het nog wel even schrikken toen Gavir Breidel scoorde, maar zijn treffer wegens buitenspel werd afgekeurd.
Jammer dat aanvoerder Toine v.d.Berg in blessuretijd met een 0-2 voorsprong nog tegen een gele kaart aanliep, zodat hij er a.s.zaterdag niet bij is.
Al met al een mooie overwinning en kan de Noord zich opmaken voor de return en tevens laatste wedstrijd van het seizoen op zaterdag 11 juni wat ongetwijfeld veel publiek naar de Tienvoet zal brengen.
Sliedrecht is echt nog niet verslagen en zal er op volle sterkte alles aan doen Heinenoord uit de hoofdklasse te houden.